Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Į Barrington events organizuotą saugaus eismo renginį atvyko ir policija: „Bijoti mūsų nereikia“

Ar jau skaitėte?

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

Rugpjūčio 24 dieną Vilniuje įvyko kasmetinis saugaus eismo renginys „Misija: saugumas kelyje“, kuris dar kartą įrodė savo svarbą stiprinant visuomenės sąmoningumą ir atsakingą elgesį keliuose. Lietuvos specialiosios tarnybos, renginio partneriai bei organizatoriai papasakojo, kokiais būdais įvairaus amžiaus renginio dalyviams buvo pabrėžta saugaus eismo svarba.

- Reklama -

Tikslas – rūpintis visų saugumu

PC „CUP” automobilių stovėjimo aikštelėje galima buvo susipažinti su įvairių Lietuvos specialiųjų tarnybų technika ir automobiliais, susipažinti su tarnybų profesijomis. Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovė Aistė Dijokaitė teigia, kad pabendravę su policijos atstovais bei susipažinę su jų veikla renginio dalyviai galėjo pakeisti požiūrį į policijos darbuotojus:

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

„Džiaugiamės, galėję pristatyti savo įrangą ir papasakoti apie savo veiklą tiek suaugusiems, tiek vaikams. Visuomenėje vyrauja stereotipų apie policijos darbuotojus, žmonės mūsų net prisibijo, tačiau juk mūsų pagrindinis tikslas – rūpintis visų saugumu. Todėl tikimės, kad leisdami iš arti pamatyti policijos darbą, stipriname pasitikėjimą mūsų veikla ir skleidžiame žinutę, kad mes dirbame kilnaus tikslo vardan ir bijoti mūsų nereikia”, – kalba Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešosios tvarkos valdybos atstovė.

Atsakomybė skatinti saugumą keliuose

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

Jau 5 -us metus iš eilės šią iniciatyvą įgyvendinti padeda pagrindinis renginio rėmėjas „Girteka“. Didžiausią nuosavą vilkikų parką Europoje turinti bendrovė tradiciškai pakvietė apsilankyti edukacinėje atšvaitų zonoje ir išbandyti vilkiko vairavimo simuliatorių. Įmonės vairuotojų akademijos vadovė Karolina Žekaitė sako, kad verslams yra svarbu būti socialiai atsakingiems, o saugumo kelyje tema šiomis dienomis yra ypač aktuali:

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

„Kasmet policijos fiksuojamų incidentų keliuose statistika verčia susimąstyti. Tačiau į savo saugumo užtikrinimą ir jo palaikymą keliuose dažnas mūsų neretai žiūrime pro pirštus. Jau penktus metus iš eilės remiame šį renginį ne be reikalo – kaip atsakinga logistikos įmonė jaučiame atsakomybę kalbėti saugumo keliuose tema ir jį skatinti, – sako Karolina Žekaitė, papildydama, kad pirmiausia, ką kiekvienas galime padaryti – pasirūpinti savo matomumu tamsiu paros metu segėdami atšvaitą ar vilkėdami šviesą atspindinčią liemenę.

Tikimasi, kad renginys padės sumažinti eismo įvykių per metus skaičių

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

Renginio organizatoriams „Barrington events“ jau 5-us metus pavyko sėkmingai suorganizuoti saugaus eismo renginį. Vadovas Rolandas Girštautas teigia, kad šis renginys yra puikus pavyzdys, kaip galima efektyviai šviesti visuomenę apie saugaus eismo taisyklių ir atsakingo vairavimo svarbą, o tokios edukacijos prisideda prie saugesnės visuomenės kūrimo:

- Reklama -
Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

„Šį socialinį-edukacinį renginį organizavome jau ne pirmą kartą, kasmet vis adaptuodami turinį pagal naujausias eismo tendencijas. Nors nematome statistinių duomenų, kaip šis renginys realiai veikia eismo įvykių skaičius, bet mes matome, kaip aktyviai į skirtingas veiklas kasmet įsitraukia tiek suaugusieji, tiek vaikučiai, todėl belieka tikėtis, kad ir pokytis eismo įvykių rodikliuose bus matomas. Norėjome, kad šis projektas pasiektų kuo didesnę auditoriją, tad įtraukėme pramoginių elementų bei surengėme muzikinį koncertą kartu su projekte „Lietuvos balsas” sužibėjusiu Orestu. Taip pat apie mūsų renginį visuomenė buvo informuota Žinių radijuje, ko pasekoje renginyje dalyvavo virš 3000 dalyvių. Jei bent vienas iš jų išmoks ką nors naudingo apie saugų eismą ir tai gebės praktiškai pritaikyti – tai jau mums bus laimėjimas,“ – kalba R. Girštautas.

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

Renginio organizatorius taip pat akcentuoja praktinį renginio pritaikomumą, teigia, kad visuomenė yra linkusi lengviau informaciją įsisavinti per praktinius užsiėmimus, todėl yra reikšminga organizuoti ne tik teorines, bet ir praktines edukacijas:

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

„Renginys suteikė galimybę tiesiogiai dalyvauti įvairiose veiklose, kurios praktiškai iliustravo eismo ypatumus ir galimus pavojus. Žmonės turėjo galimybę ne tik teoriškai sužinoti, bet ir patys išbandyti, kaip, pavyzdžiui, žmogus orientuojasi aplinkoje su 2,5 promilių alkoholio organizme, užsidėję neblaivumo akinius ir dalyvaudami „Compensa Vienna Insurance group“ dėlionės rungtyje. Tai padeda lengviau suprasti situacijas, kurios realiame gyvenime gali sukelti pavojų. Renginyje turėjome ir kitų įdomių veiklų: „Bolt“ elektrinių paspirtukų ir dviračių trasą, vaikų elektromobilių trasą, „Vok bike“ keturračių trasą, „Volvo Trucks“ vaikų kėdutės įmontavimo rungtį, kelių eismo taisyklių žinių patikrinimo interaktyvių ekraną, Artzena skubios pagalbos žmogui praktinių užsiėmimų zoną ir kitas edukacines veiklas. Tikimės, kad kitais metais prie mūsų prisijungs dar daugiau partnerių su savo edukacijomis ir visuomenės edukavimas saugaus ir atsakingo vairavimo kelyje tema kasmet vis didės,“ – pasakoja „Barrington events“ vadovas R. Girštautas.

Renginio akimirkos. Nuotrauka renginio organizatorių.

TOP naujienos

Kelmės rajone, įtariama, tyčia padegtas ūkinis pastatas

Naujųjų metų išvakarėse Kelmės rajone sudegė ūkinis pastatas, kuris, įtariama, buvo padegtas. Kaip pranešė Policijos departamentas, ūkinis pastatas Adomaičių kaime sudegė apie 20.30 val. Pirminiais...

Astrologinė prognozė rugpjūčio 17-ajai, šeštadieniui

AVINAS. Ši diena gali būti produktyvi, jeigu imsitės suplanuotų darbų. Kita vertus, per skubėjimą, neatidumą galima prisidaryti nuostolių, įsigyti nekokybišką daiktą. JAUTIS. Kalbos suksis apie...

Vienos rūšies prekės pasaulyje išgyvena tikrą bumą: „Iki“ paaiškino, kodėl jos leidžia sutaupyti neaukojant kokybės

Siekiate sutaupyti, tačiau nenorite dėl to aukoti nei produkto kokybės, nei sumažinti kartelės jo tvarumui? Pasaulyje vis gausėjantis pirkėjų ratas atranda sprendimą – renkasi...

„Kviečių mėsa“ – seitanas: kaip pasigaminti ir su kuo valgyti?

„Kviečių mėsa“ – skamba neįprastai? Vegetariškos mitybos atstovai būtent taip įvardija miltų ir vandens gaminį, patiekaluose pakeičiantį mėsą. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto...

Kristina Sabaliauskaitė: „Laisvė visada turi savo kainą, tik ne kiekvienas pasiryžęs ją mokėti“

„Po „Petro imperatorės“ pasirodymo labai daug sužinojau apie mus pačius. Pamačiau, koks vis dar gajus mąstymas schemomis, galvojimas, kad vergas, mažas, likimo nuskriaustas žmogus, kuriam pašykštėta galios pozicijų, neturi žmogiškojo orumo, kad jis negali...

Gyvūnų priežiūra vasarą: priminė, kada pastebėjus augintinio negalavimus būtina kreiptis į specialistus

Erkių sukeltos ligos, perkaitimas saulėje, įvairios traumos, vėmimas ar viduriavimas – problemos, su kuriomis ne retai augintiniai susiduria vasarą. Todėl šylant orams veterinarijos specialistai primena svarbiausius gyvūno priežiūros karštuoju sezono metu principus ir dalinasi...

Rekomenduojame

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS