Ketvirtadienis, 19 rugsėjo, 2024

Pacientų sėkmės istorijos su Holterio monitoriumi

Ar jau skaitėte?

Holterio monitorius yra vienas iš svarbiausių įrankių diagnozuojant ir stebint širdies ritmo sutrikimus. Šis prietaisas leidžia gydytojams aptikti net ir rečiausius aritmijos atvejus, kurie gali būti nepastebimi įprasto EKG tyrimo metu. Šiame straipsnyje pasidalinsime keliomis pacientų sėkmės istorijomis, kurios pabrėžia, kaip Holterio monitorius padėjo išspręsti sudėtingas širdies problemas ir pagerinti gyvenimo kokybę.

- Reklama -

1-oji istorija: Jaunas pacientas su nežinoma aritmija

Paciento profilis: Tomas, 28 metų vyras, aktyvus gyvenimo būdas, dažnai sportuojantis, tačiau pastaruoju metu patiriantis netikėtą širdies plakimo „šokinėjimą“ ir galvos svaigimą.

Problema: Tomas kelis kartus patyrė staigų širdies plakimo padažnėjimą ir galvos svaigimą po sporto treniruočių. Jis kreipėsi į gydytoją, tačiau įprastas EKG tyrimas nerodė jokių nukrypimų. Širdies problemos kartodavosi netikėtai ir greitai praeidavo, todėl Tomas ilgai nebuvo tikras, ar šios būklės verta susirūpinti.

Holterio monitoriaus naudojimas: Gydytojas nusprendė, kad Tomas turėtų nešioti Holterio monitorių 48 valandas, kad būtų užfiksuota bet kokia širdies veiklos nereguliarumo epizodai, kurie gali būti nepastebėti įprasto EKG metu.

Rezultatas: Holterio monitorius užfiksavo keletą epizodų, kai Tomo širdis plakė per greitai (tachikardija) po intensyvių treniruočių, kas buvo diagnozuota kaip supraventrikulinė tachikardija. Dėl šios diagnozės Tomas buvo paskirtas atitinkamas gydymas ir patarimai dėl fizinio krūvio ribojimo, kas padėjo sumažinti simptomus ir leido jam toliau sportuoti be pavojaus.

2-oji istorija: Vyresnis pacientas su prieširdžių virpėjimu

Paciento profilis: Elena, 65 metų moteris, turinti hipertenziją ir periodiškai patirianti nuovargį bei dusulį.

- Reklama -

Problema: Elena ilgą laiką ignoravo nuovargį ir dusulį, manydama, kad tai susiję su amžiumi ir padidėjusiu kraujospūdžiu. Tačiau, kai simptomai pradėjo dažnėti ir trukti ilgiau, ji nusprendė kreiptis į kardiologą. Įprastas EKG tyrimas neatskleidė jokių nereguliarumų, todėl gydytojas pasiūlė atlikti ilgalaikę širdies veiklos stebėseną naudojant Holterio monitorių.

Holterio monitoriaus naudojimas: Elena nešiojo Holterio monitorių 24 valandas, atlikdama įprastą kasdienę veiklą.

Rezultatas: Holterio monitorius užfiksavo kelis prieširdžių virpėjimo epizodus, kurie truko po kelias minutes, bet buvo pavojingi, nes galėjo sukelti kraujo krešulius ir padidinti insulto riziką. Po šios diagnozės Elena buvo skubiai pradėta gydyti antikoaguliantais ir antiaritminiais vaistais, kas sumažino prieširdžių virpėjimo epizodus ir pagerino bendrą sveikatos būklę.

3-oji istorija: Moteris su nepastebėta aritmija

Paciento profilis: Inga, 45 metų moteris, patyrusi retus širdies plakimo sutrikimus ir nežymų krūtinės skausmą.

Problema: Inga kartais patirdavo širdies plakimo „praleidimus“ ir nežymų krūtinės skausmą, tačiau šie simptomai buvo trumpalaikiai ir retai pasireiškiantys, todėl ji ilgą laiką jų nepastebėjo. Kai simptomai pradėjo kartotis dažniau, ji nusprendė kreiptis į gydytoją. Standartinis EKG tyrimas nepateikė jokių reikšmingų rezultatų.

Holterio monitoriaus naudojimas: Gydytojas rekomendavo Ingai nešioti Holterio monitorių, siekiant užfiksuoti bet kokius nereguliaraus širdies plakimo epizodus.

Rezultatas: Holterio monitorius užfiksavo keletą nepastovių aritmijos epizodų, kurie nebuvo pavojingi, bet reikalavo stebėjimo ir prevencijos. Inga buvo paskirta gydyti lengvais antiaritminiais vaistais ir ji buvo toliau stebima, kad būtų išvengta būklės pablogėjimo. Ši ankstyva diagnostika padėjo Ingai išvengti rimtesnių širdies problemų ateityje.

Ką galima pasimokyti iš šių istorijų?

Šios pacientų sėkmės istorijos aiškiai parodo, kad Holterio monitorius yra itin vertingas įrankis, galintis aptikti širdies ritmo sutrikimus, kurie gali likti nepastebėti atliekant įprastus tyrimus. Ilgalaikis širdies veiklos stebėjimas suteikia gydytojams išsamią informaciją apie paciento širdies būklę, o pacientams – galimybę laiku pradėti gydymą, kuris gali išgelbėti jų gyvybę arba ženkliai pagerinti gyvenimo kokybę.

Holterio monitorius yra nepakeičiamas įrankis diagnozuojant širdies ritmo sutrikimus, ypač tais atvejais, kai simptomai yra reti ir nepastovūs. Pacientų sėkmės istorijos įrodo, kad šis prietaisas gali padėti nustatyti kritines širdies problemas ir laiku pradėti veiksmingą gydymą. Jei patiriate bet kokius nereguliaraus širdies plakimo simptomus, pasitarkite su savo gydytoju apie galimybę naudoti Holterio monitorių, kad užtikrintumėte savo širdies sveikatą.

TOP naujienos

Miestas, kuriame viskas pasiekiama per 15 minučių: utopija ar netolima ateitis?

Pastaraisiais metais urbanistikoje pastebimai įsitvirtina nauja miestų planavimo paradigma, kuri keliais žodžiais galėtų būti nusakyta kaip miestų tankinimas. Ši tendencija pastebima daugelyje Europos miestų,...

Horoskopai gegužės 9 dienai

AVINASKažkam šiandien reikės viso jūsų dėmesio. Nenumokite į tai ranka. Bendras darbas bus sunkus, bet įdomus. Nedrąsiai užgimsta daug žadantis emocinis ryšys... JAUTISNeseniai įgyta patirtis...

Horoskopai liepos 19 dienai

AVINASPradedate naują savaitę turėdamas pernelyg daug darbų ir pernelyg mažai laiko jiems atlikti. Išskirkite prioritetus ir optimizuokite dienotvarkę. Stenkitės neprievartauti savęs. Jei darbas neteikia...

Mažeikiuose bandyta apiplėšti parduotuvę

Vasario 20 d. 15 val. 23 min. gautas pranešimas, kad vasario 19 d. apie 19 val. 30 min. Mažeikiuose, Ventos g., į parduotuvę užėjo...

Marijampolės rajone apvogtas namas, nuostolis siekia 12 tūkst. eurų

Marijampolės rajone apvogtas namas, nuostolis siekia 12 tūkst. eurų, praneša policija. Teisėsaugos duomenimis, sekmadien, apie 9 val. 15 min. Marijampolės sav., Pabuktės k., pastebėta, kad iš gyvenamojo namo, nesant laužimo žymių, pavogti pinigai, aukso ir...

„Iki“ pristato dar vieną būdą sutaupyti: kitam apsipirkimui suteiks 10 procentų nuolaidą

Prekybos tinklas „Iki“ savo pirkėjams pristato dar vieną papildomą priemonę, padėsiančią išleisti mažiau. Nuo sausio 2 dienos, „Iki“ parduotuvėse perkant už 10 eurų ir daugiau, pirkėjams bus suteikiami 10 proc. nuolaidos kuponai kitam apsipirkimui....

Rekomenduojame

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS